Like ons op Facebook

Taekwondo Vereniging La Haye

Taekwondo Vereniging La Haye is in januari 2003 opgericht door hoofdtrainer M. Koubia.  Vanaf 2005 zijn we begonnen met het deelnemen aan sparringwedstrijden van de Taekwondo Bond Nederland waar wij in de loop der jaren veel prijzen hebben gewonnen en uitgegroeid zijn tot één van de grotere verenigingen van Nederland. In 2007 namen wij tevens deel aan de internationale toernooien waar wij in 2008 voor het eerst een zilveren plak hebben gewonnen (Othman Kariouh -78kg). In 2012 werden deze uitgebreid twee bronzen medailles (Anouar Arrad & Alaedine Bouachmir).

Naast onze deelnames aan verschillende toernooien hebben wij in 2009 voor het eerst in 20 jaar een TBN wedstrijd georganiseerd in Den Haag. De Open West Nederlandse kampioenschappen sparring hebben wij 3 keer mogen organiseren met dank aan onze vrijwilligers. In 2011 hebben wij onze tweede locatie geopend aan de moerweg zodat er 6 dagen per week getraind kan worden bij onze vereniging. In september 2014 zijn wij tevens gestart met een nieuwe locatie in de wijk Escamp. 

Trainingsvormen:

Taekwondo vereniging La Haye richt zijn aandacht op twee trainingsvormen. Het gaat hier om het onderdeel Sparring & Stijl. Training voor het onderdeel sparring is van belang in verband met de voorbereiding voor sparringwedstrijden. Voor het behalen van een nieuwe band bereiden wij ons voor tijdens de stijltrainingen. Aan beide onderdelen wordt even veel aandacht geschonken door onze trainers.

Hoofdtrainer

 

mkoubiaMohamed Koubia officieel houder van de 4e dan graduatie en tevens in bezit van de hoofdtrainer diploma niveau 3. De heer Koubia geeft al meer dan 20 jaar taekwondolessen en is op jonge leeftijd begonnen met trainen in Marokko. Naast het geven van taekwondolessen is de heer Koubia nauw betrokken bij Taekwondo Bond Nederland en is o.a. van de nationale stijljury tijdens zowel nationale als internationale stijlwedstrijden.

Assistent trainer:

rachidRachid Najib officieel houder van de 1e dan graduatie en tevens in bezit van een scheidsrechterslicentie. De heer Najib traint ruim 10 jaar taekwondo en geeft sinds 2010 taekwondolessen aan de jeugd. Naast het geven van taekwondolessen begeleid hij de jeugd tijdens de sparringwedstrijden.